Almanya'da Eğitim

Almanya'da Eğitim

Değerli Öğrenci Arkadaşlar; Bu proje Eğitim Federasyonları birliği, eğitim federasyonu ile MEB Eğitim Öğretim kurumları ve Resmi Devlet Üniversitelerinin gerçekleştirmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti öğrencilerinin Eğitimlerini desteklemek amacı ile başlatılmıştır.

Bu Proje ile Her yıl 8,000 MYO mezunu öğrenciyi DGS sınavı olmadan Lisans tamamlama ve 8,000 Lisans Mezunu Öğrenciyi de ALES  sınavı olmaksızın Yüksek Lisans tamamlama Kontenjanı verilmiştir.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz’ki kurumumuz kesinlikle Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı DEĞİLDİR. Resmi bir proje ile Alman Devlet Üniversitelerine yerleştirme kabul merkezidir.

Resmi Kurum binamız Üsküdar/ İstanbul’dadır Kayıtları yüz yüze almaktayız.

Bu duyuru resmi bir projeye istinaden yapılmış olup 1964 yılında Almanya ile Türkiye arasında imzalanan eğitim anlaşması gereği tekrar hayata geçirilmiştir.

1 Temmuz itibarı ile Türkiye’de Üniversite hazırlık Etüt Merkezleri kapatılacağı için; bu proje tekrar hayata geçirilmiş olup Proje Sorumluluğu Resmi Kurumumuza ve Kurum Akademisyenlerimizin Kontrolörlüğüne verilmiştir.

Türkiye’de Özel Üniversitelerin dahi yıllığı 15 ile 30 BİN Lira arasında değişmektedir. Hatta Üniversiteyi bitirdiğiniz halde iş bulma ve atanma olasılığınız neredeyse %1 i geçmez.

Resmi verilere göre Boğaziçi Üniversitesi Mezunlarının dahi iş bulma olasılığı %23 ü geçmemektedir.

Almanya’da 278 Üniversite bulunmakta olup bunların genelinde ya harç ücreti yoktur ya da olanlarda ise kanunen maximum 500 Euro’yu geçemez. O halde her Üniversite öğrencisine yaz stajı yaptıkları kurumlar tarafından, hatta son senelerinde çalışma kontratları sunulmaktadır.

Türkiye’de 3 Milyon İşsiz 4 yıllık Lisans Mezunu varken siz halen DGS sınavına girip 2 Yıl daha okuyup bu 3 Milyon işsiz Üniversiteli işsizler kervanına na mı katılmak istersiniz ? Yoksa Mezun olur olmaz Avrupa’da Minimum 2.500 Euro maaşla çalışmak’ mı istersiniz ? Seçim sizin…

Türkiyede DGS sınavı ile kendi bölümünüzü veya yakın bir blümü tercih edebiliyorken Almanyada Tıp ve Hukuk HARİCİ tüm bölümlere geçebiliyorsunuz...

Yüksek Lisansta ALES Şartı aranmamaktadır, Yüksek Lisansa kabul barajı GANO puanınızın m inimum 2.70 olması gerekmektedir. 2.70 ortalamanın altında olan adaylara ek 5 ders verilip devamında Yüksek Lisans başlatılmaktadır.

Almanya’da Eğitim dili Almanca ve İngilizcedir, Kabul aşamanızda Dil kursu eğitiminizi dilerseniz Türkiye’de alabilirsiniz dilerseniz Almanya’da. Almanyadaki dil kursları hakkında biz size yardımcı oluyoruz.

Bu Proje ile;  Alman Devleti ve Eğitim Bakanlığı, Almanya’da yaşayan 10 milyon Anadolu insanının kendi milletinden Üniversite mezunları tarafından yönetilmesi amacını gütmektedir.

Alman nüfusu yaşlı ve nüfusu epey az olan gençler de işsizlik maaşına kanaat ettikleri için Üniversitede okuma oranları epey düşüktür. Bu sebeple yurt dışından Üniversite eğitimi için gelen öğrencilere, mezuniyetlerinden itibaren hemen atama ve işe yerleştirme yapılmaktadır.

Alman Devleti öğrenciliğiniz esnasında ailenize yük olmamanız için size iş vermektedir. Burada Alman Devletinin asıl amacını şöyle ifade edebiliriz. Normalde Almanya’da yaşayan vatandaş veya çalışma izinli bir birey 1 yıl sigortalı çalışır ve işten ayrılırsa devlet ona iş bulana kadar her ay minimum 1,300 Euro + Sosyal masraf ödemek zorunda kaldığı için , Üniversite öğrencileri mezun olduktan sonra işsizlik maaşı alıp devlete yük olmasın diye sizi öğrencilik hayatınız esnasında çalışma hayatına  yönlendirmektedir. Ayrıca Alman Devleti öğrenciliği esnasında Ailesine maddi yük olan öğrencinin okul bittikten sonra da devlete yük olacağı mantığı ile bir anlamda önlem almakta, öğrencilik esnasında çalışma hayatını benimsemesini ve adaptasyon kazanmasını sağlamaktadır.

Ayrıca bir diğer önemli nokta şudur ki bu durum resmi bir kurum olmamızdan ötürü farkımızı ortaya koyar. Yurtdışı Eğitim Danışmanlıklarının bahsetmiş olduğumuz bu çalışma iznini verdirme hakkı yoktur.

Sizden Kayıt için 4 belge istenir;

1-) Ön lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, (Almanca veya İngilizce tercümeli )

2-) Lise diploması fotokopisi,  (Almanca veya İngilizce tercümeli )

3-)Transcript, (Almanca veya İngilizce tercümeli )

4-) ÖSYM yerleşti belgeniz. (Almanca veya İngilizce tercümeli )

Bu belgelerin sahte olup olmadığını kontrol etmek amaçlı Alman Devleti Türk makamlar ile teyit yazışması yapar bu araştırma için sizden sözleşme karşılığı 800 EURO+ KDV alır, şayet kabulünüz yapılmazsa sözleşmede yazdığı gibi yatırdığınız bedelin %100 kısmını geri iade alabilirsiniz. Kayıt belgelerinizi bize teslim ettikten sonra ilk iki kurluk,  A1-A2 Seviyesinde’ki Dilkursu nu Kurumuzdan Ücretsiz olarak alacaksınız.

Bunun dışında sizden hiçbir kayıt ve harç ücreti ALINMAYACAĞI Resmi sözleşmemiz’de yazmaktadır.

Alman Eğitim Bakanlığından gelecek olan kabulünüz, Almanya’daki 278 Üniversite için geçerlidir.

Şöyle ki; Türkiye’de Üniversite sınavından aldığınız puana göre okul tercihi yaparsınız, yani okul sizi seçer.

Almanya’da ise; öğrenci dilediği okulu kendi seçer.

Almanya’ya gittiğinizde ilk 5 ay ile 10 ay arası dil kursuna tabi tutulursunuz bu arada tüm Alman Üniversitelerini bizzat kontrol edebilir ve dil kursunuzdan sonra size uygun dilediğiniz Üniversiteye yerleşirsiniz.

Türkiye’de İlkokuldan itibaren Ortaokul, Lise, Üniversitede 14 yıl İngilizce eğitimi aldığınız halde çoğu öğrenci 140 kelime İngilizce bilmemektedir. Bu sebeple bir dil ancak kendi ülkesinde öğrenilir ve Almanya’da dil kursunun saati 2 Euro’dur.

Bu Projeye sadece 8,000 kişilik bir kontenjan ayrıldı son kayıt Eylül ayında, epey bir talep var ön kaydınızı yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederiz

Almanya da ISO Kalite Yönetim Sistemleri her sektörde zorunlu olduğu için kayıt olan ilk 500 kişiye piyasa değeri 6,000 TL olan 4 alanda ISO BAŞ DENETÇİLİK Eğitimi ve Belgesi hediye edilecektir. ( bu belgeler vize almada ve Almanyada yüksek Ücretli Maaş almada %100 etki sağlamaktadır.

Resmi Kurumumuz size Almanya’da konaklama ve Almanya’daki resmi konularda yardımcı olmaktadır.

Sizi Resmi Kurumumuzun güvenirliğini göstermek amaçlı olarak, şayet mümkünse aileniz ile birlikte kurum merkezimize davet ediyoruz. Sizleri kurumumuzda misafir edip aklınıza takılan tüm sorulara yanıtı Kurum Proje Koordinatörü, Profesörler ve Doçent hocalarımızın yardımı ile cevaplandırmasını sağlıyoruz. Bizler için önemli olan gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz bir eğitim öğretim ortamına destek verebilmek ve size yol gösterebilmektir.

İlgilenmeniz halinde size kayıt işlemleri için tekrar yardımcı olabilirim. Teşekkür ederim.

Neden Almanya'da Eğitim

 

Eğitim standartları ve kalitesi çok yüksektir. Devlet üniversitelerinden bile daha ekonomik fiyatlarla tıptan mühendisliğe, ekonomiden psikolojiye kadar çok geniş yelpazede kaliteli bir eğitim alabilirsiniz.

Tüm üniversitelerinin YÖK denkliği vardır.

Alman üniversitelerinden alınan diploma, tüm dünyada tanınmaktadır.

Almanya da alacak olduğunuz eğitimin toplam maliyeti, Türkiye deki eğitim maliyetine kıyasla çok daha uygundur. Almanya da eğitim ÜCRETSİZDİR.

Türkiye deki devlet üniversiteleri gibi sadece yıllık harç ücreti almaktadır. Yıllık okul harç ücreti sadece 100 ile 500 Euro arasındadır.

Bir öğrencinin Almanya daki yaşam giderleri, Türkiye deki büyük şehirlerdeki yaşam giderleri ile kıyaslandığında hiç de farklı değildir. Almanya da bir öğrencinin konaklama ve yemek giderleri dahil aylık masrafı yalnızca 550 – 650 € arasında değişir.

Almanya nın öğrencilere tanıdığı 180 gün yasal part-time çalışma izni ile eğitim ve yaşam giderlerinizi daha da azaltabilirsiniz.

Ülkemizde 4 yıl olan lisans eğitimi, Almanya da bölümlerin büyük çoğunluğu için 3 yıldır. Bu hem eğitim ve yaşam giderlerinizin 1 yıl azalmasını, hem de iş hayatına 1 yıl erken başlamanızı sağlayacaktır.

Türkiye de üniversite sınavında 4 yıllık herhangi bir bölüme yerleşen herkes, dünya sıralamasında ilk 100 de yer alan Alman üniversitelerine giriş yapma hakkına sahiptir.

2 yıllık ön lisans mezunlarına Almanya daki üniversitelere transfer imkanı bulunmaktadır. Lisans mezunları ise herhangi bir sınava tabi tutulmadan master eğitimlerine başlayabilir.

Kalite ve teknolojide üstünlüğü temsil eden Siemens, Bosch, Lufthansa, Porsche, BMW, Volkswagen, Mercedes, Opel, Bauhaus gibi daha birçok Alman şirketi tüm dünyada haklı bir üne sahiptir. Almanya nın, ülkedeki üniversitelerden mezun olan yabancılara verdiği çalışma izni sayesinde bu lider şirketlerde çalışanlardan biri neden siz olmayasınız?

Ayrıca Almanya Türkiye ye sadece 3 saat uzaklıktadır.

Bölümler

 

Üniversitelerde Türkiyedeki birçok bölüm bulunmaktadır.Burada yazanlar sadece bazı temsili bölümlerdir.

Aerodinamik Ve Gaz Dinamikleri
Afrika Dilleri, Edebiyat Ve Sanat
Akıllı Sistemler
Akışkanlar Mekaniği Ve Hidrolik Akışkanlar Ve Makinaları
Alman Dilbilim
Alman Dili Ve Edebiyatı
Alman Edebiyatı
Alman Ortaçağ Çalışmaları
Almanca Dilbilim
American Studies
Amerikan Dili Edebiyatı
Analitik Kimya
Analizi, Dinamik Ve Modelleme
Anorganik Kimya
Antik Tarih
Antik Tarih
Antik Yakın Doğu
Araçlar Yanmalı Motorlar Ve Motorlu
Araştırma, Geliştirme Ve Yenilik Yönetimi
Arazi Kullanımı Ve Su Yönetimi
Arkeometri
Arşiv Çalışmaları
Avrupa Etnolojisi
Avrupa Hukuku
Avrupa Tarihi
Ayrık Matematik
Başkan Atık Ve Egzoz
Başkan Hydromechanics Ve Hidrolik Sistem Modellemesi
Başkan Kentsel Su Ve Su Geri Dönüşüm
Başkan Yol Tasarım Ve Yolun
Bilgi Ve İletişim Yönetimi
Bilgisayar Bilimi / İş Enformatiği
Bilgisayar Bilimleri
Bilgisayar Bilimleri Resmi Yöntemlerde
Bilgisayar Bilimleri, Elektrik Mühendisliği Ve Bilgi Teknolojisi
Bilgisayar Fizik
Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisliği Sistemleri
Bilgisayar Tasarım
Bilim Politikası
Bilim Ve Teknoloji
Bina Güç Mühendislik
Bina Yapılar Ve Yapıcı Design
Bina Yapım
Biogenic Hammadde Teknolojileri
Biophotonics
Bitki Fizyolojisi Hayvan Fizyolojisi
Biyofizik
Biyoinformatik
Biyoinformatik & Computational Intelligence
Biyokimya
Biyokimya Mühendisliği Bölümü
Biyoloji
Biyomatematik
Biyomedikal Mühendislik
Biyomühendislik
Biyoteknoloji
Biyoteknoloji Mühendisliği
Biyotıp
Bizans Hıristiyan Arkeoloji Ve Sanat Tarihi
Bölge Planlama Ve Kalkınma
Bölüm Hidroloji Ve Geohydrology Ve
Bölüm Hydrochemistry Ve Hidrobiyoloji Ve Kentsel Sudaki
Bölüm Teknik Ve Çevre Sosyolojisi
Bölüm Ulaşım Planlama Ve Trafik Kontrol Sistemleri
Bölümü İnşaat Fizik
Bölümü Meslek, Ekonomik Ve Teknik Eğitim
Bölümü Siyaset Demokrasi Teorisi Ve Deneysel Araştırma
Bölümü Siyaset Sistemleri Ve Siyaset Sosyolojisi
Bölümü Uluslararası İlişkiler Ve Avrupa Entegrasyonu
Cebir Ve Numarası Teorisi
Cebir Ve Sayılar Teorisi
Cebirsel Ve Kompleks Geometri
Ceza Bilimler
Coğrafi Geliştirme Araştırma Afrika
Coğrafya
Çevre Mühendisliği
Çevre Ve
Çevre Ve Biyomühendisliği
Çin Dili Ve Edebiyatı
Çocuk Eğitimi
Demiryolu Ve Taşımacılık
Denetim Birimi
Deneysel Tıp
Deneysel Yarıiletken Fiziği
Diferansiyel Psikoloji Ve Psikolojik Tanılama
Dilbilgisi Öğretim
Dilbilim
Din Eğitim, Katolik
Din Öğretimi, Protestan
Din, Tarih
Dinamiği Yapısal Analiz Ve Yapısal
Diş Hekimliği
Doğu Kiliseler Tarihi Kilise Tarihi
Düzeltme Eğitim / Katılım Çalışmaları
Eczacılık
Eğitim Bilim Ve Psikoloji Bölümü
Eğitim Bilimleri
Eğitim Bilimleri; Okul Ve Spor Bilimi
Eğitim Binası, Yapı Fiziği, Yapı Ve Tasarım Teknoloji
Eğitim Psikolojisi Ve Gelişim Psikolojisi
E-İş
Ekoloji
Ekoloji Ve Çevre Mühendisliği
Ekonomi
Ekonomi Bilgisayar Bilimi - Bilgi Yönetimi Süreci
Ekonomi Bölümü Bilgisayar Bilimleri
Ekonomi Politikası
Ekonomi Ve Hukuk
Ekonomi Ve İş Hukuku
Elektrik Mühendisliği
Elektrik Mühendisliği / Otomasyon Mühendisliği
Elektronik
Endüstri Mühendisliği
Enerji Ekonomi Ve Akılcı Kullanım Enerji
Enerji İletimi Ve Yüksek Gerilim Technology
Enerji Ve Hammadde
Enerji, Süreç Ve Biyoteknoloji
Enstitü Otomasyon Ve Yazılım Mühendisliği
Enstitü Sistem Teorisi Ve Display Technology
Enstitü Teknik Termodinamik Ve Isı İşlem Teknoloji
Enstitü Yazılım Teknoloji
Entegre Çevre Koruma Mühendisliği
Erken Modern
Eski Ahit, Yeni Ahit
Eski Çağ
Eski Dünya
Eski Mısır Uygarlığı
Eski Oryantal Filolojisi
Etik
Etik Dahil Felsefe
Etnoloji
Farmasötik Teknoloji Tarihi
Felsefe
Felsefe Ve Din
Felsefe Ve Ekonomi
Felsefe Ve Etik
Finans Ve Bankacılık
Finansal Ekonomi
Fizik
Fizik Mühendisliği
Fizik Ve Kimya Radyokimya
Fiziki Coğrafya
Fransızca
Fransızca Dili Ve Edebiyatı
Gallo-Romen Filoloji
Gelişim Biyolojisi Ve Parazitoloji
Genel Sanat Ve Yeni Sanatsal Stratejileri
Genel Ve Biyolojik Psikoloji
Genetik, Doğa, Ekoloji
Geoenvironmental Mühendisliği
Geometri Ve Topoloji
Geometri Ve Uygulamalı Analiz
Geosciences Metodolojisi
Gıda Kimyası
Görsel İletişim
Görselleştirme Ve Etkileşimli Sistemler
Grafik Ve Multimedya Programlama
Güç Elektroniği Ve Elektrik Sürücüler
Hafif Yapılar Ve Kavramsal Tasarım
Hassas Mühendislik
Havacılık Sistemleri
Havacılık Ve Uzay Bilgisayar Bilimleri
Havacılık Ve Uzay Mühendisliği Ve Jeodezi
Havacılık Ve Uzay Tahrik
Hemşirelik / Hemşirelik Yönetimi
Hidrolik
Hint Dili Edebiyatı
Hizmet Yönetimi
Hizmetler IT
Hukuk
Hukuk Bilimleri
Hukuk Tarihi
Hücre Biyoloji
Ilköğretim Okullarında Öğretim
Institut Für Hochfrequenztechnik
Institut Für Physikalische Elektronik
Institut Für Technische Optik
Institute Of Biology
Institute Of Design And Construct
Institute Of Electrical And Optik Haberleşme Mühendisliği Bölümü
Institute Of Industrial Bilim Ve Teknoloji Yönetim
Institute Of Industrial Genetik
Institute Of Industrial Üretim Ve Yönetim Bilimleri
Institute Of Materials Testing, Materials And Strength Of Materials Science
Institute Of Modern Mimari Ve Tasarım Temelleri
Institute Of Natural Language
Institute Of Physics
Institute Of The University Of Stuttgart İle İşbirliğine Bilgisayar Bilimleri
Interfacial Mühendislik
İberik Filoloji
İktisadi Ve Kamu Hukuku
İktisat Bölümü, Özellikle Ekonomik Teoride
İktisat Ve Uluslararası Ekonomik İlişkilerde Kontrol
İletişim Ağları Ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
İletişim Psikolojisi
İletişim Ve Medya Teknoloji
İlk Öğretmen
İlköğretim
İngilizce
İngilizce / Çekçe
İngilizce / Lehçe
İngilizce Bölümü
İngilizce Dilbilim
İngilizce Ve Amerikan Dil Ve Edebiyatı
İnsan-Bilgisayar Sistemleri
İnşaat Ekolojisi
İnşaat Malzeme
İnşaat Mühendisliği
İnşaat Mühendislik Ve Teknik Tasarım
İnşaat Ve Çevre Mühendisliği
İnşaat Ve Tasarım
İnşaat, IAGB Olarak Jeodezi Uygulamaları
İspanyolca
İstatistik
İstatistik Ve Dinamik Havacılık Yapıları
İş Bilgisayar Bilimleri
İş Entegrasyonu
İş Matematiği / Muhasebesi
İş Matematik
İş Sayısal Yöntemler Ve Bilgisayar Bilimleri
İşlem Mühendislik Ve Kazan Sistemi
İşlemsel Matematik
İşletme
İtalyan Dili Edebiyatı
Japonya Araştırmaları
Jeodezi
Jeofizik
Jeoteknik
Kalkınma Ekonomisi
Kamu Hukuku
Kamu Maliyesi
Karmaşık Sistemler
Karşılaştırmalı Hint Dilbilim
Karşılaştırmalı Hint-Avrupa Dil Ve Kültür Çalışmaları
Karşılaştırmalı Hukuk
Katolik Din Eğitimi
Katolik İlahiyat
Kaynak Yönetimi (Uluslararası Program İn English)
KBO-Mühendislik
Kent Çalışmaları
Kilise Çağdaş Sanatı
Kimya
Kimya Ve Öğretmenlik Doğal Bilimler
Kimyasal İşlem
Klasik Arkeoloji
Klasik Filoloji
Klinik Psikoloji Ve Psikoterapi
Kontrol Mühendisliği İmkanlar Takım Tezgahları Ve Üretim
Konut Ve Emlak Ekonomisi
Konut Ve Tasarım
Kriminoloji
Kurumsal
Kültür Ve Teknoloji
Kültür Ve Yönetim
Kültürel Coğrafya
Kültürel Çalışmalar
Latince
Latince Filoloji
Lazer Ve Optoteknoloji Mühendisliği
Lojistik
Makina Mühendisliği
Makina Mühendisliği İşlem
Makine Araçlar
Makroekonomi
Makromoleküler Kimya
Malzeme Bilimi
Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği
Malzeme Mühendisliği
Matematik
Matematik / Fizik
Matematik Ve Bilgisayar Bilimleri
Matematik Yöntemleri Mühendisliği
Matematiksel Fizik
Medya Çalışmaları
Medya Filolojisi
Medya İletişim
Medya Kültürü
Medya Mimarlığı
Medya Sistem Bilişimi
Medya Tasarımı
Medya Teknoloji
Medya Yönetimi
Mekanik Mühendislik Ve Bilgisayar
Mekatronik Mühendisliği
Mekatronik Ve Otomasyon Mühendisliği
Metal Şekillendirme Technology
Metalltechnik
Metodoloji Ve Bilgi
Microsystem Teknoloji Ve Optik Teknolojileri Mühendisliği
Mikro Teknoloji
Mikrobiyoloji
Mikroekonomi
Mikroekonomi Ve Mekansal Ekonomi
Mimarlık
Mimarlık Planlama Temelleri
Mimarlık Tarihi
Mimarlık Uygulama Sistemleri
Mineraloji Ve Kristal Kimya
Modern Alman Edebiyat Tarih
Modern Alman Edebiyatı
Modern Çağ
Modern Çin
Modern Güney Asya
Modern Tarih
Modern Türk Edebiyatı
Modern Ve Çağdaş Tarih
Moleküler Katıhal Fiziği
Motoloji
Muhasebe
Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ve Su Belediye Ekonomisinin
Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ve Su Ve Ekonomi
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bilimi
Müzik
Müzik Bilim
Müzik Eğitimi
Müzikbilim
Nano Ve Mikro-Elektronik Sistemler
Navigasyon Ve
Net Ekonomi
Neurophysics
Nükleer Güç Ve Enerji Sistemleri
Optik, Kuantum Kaos, Birçok Parçacık Fiziği
Organik Kimya
Organizasyon
Organizasyon Ve İnsan Kaynakları
Orta Çağ Tarihçesi
Ortaçağ Alman Dili Edebiyatı
Ortaçağ Tarihi
Ortaçağ Ve Modern Ve Oryantalizm
Otomasyon Teknolojisi Bina Sistemleri Mühendisliği
Öğretmen Eğitimi - İnşaat Mühendisliği
Ön Ve Erken Tarih Arkeoloji
Özel Botanik Ve Mantarbilim
Özel Eğitim Öğretmen
Özel Zooloji Ve Hayvanların Evrimi
Paralel Ve Dağıtık Sistemler
Pazarlama Ve Satınalma Yönetimi
Pazarlama Ve Satış Yönetimi
Pedagoji
Peyzaj Planlama Ve Ekoloji
Pharmacognosy
Plazma Araştırma
Polimer Kimyası
Polimer Teknolojisi
Polimer Ve Kolloid Kimya
Pratik İlahiyat
Prehistoriya Ve Erken Tarih
Protestan Din Eğitimi
Protestan İlahiyat
Psikoloji
Psikoloji Psikoterapi
Rus Dili Ve Kültürü
Rusça
Sağlık Mühendislik, Su Ve Atık Yönetimi
Sağlık Yönetimi
Sanat Eğitimi
Sayısal Analiz Ve Optimizasyonu
Sistem Dinamiği
Sistematik Teoloji
Sistemler Teorisi Mühendisliği
Siyaset Bilimi
Siyaset Ve Ekonomi
Siyaset Ve Sosyal Bilimler
Siyaset Ve Sosyal Etüdler
Sosyal Bilimler
Sosyal Bilimler Ve Felsefe
Sosyal Çalışmalar
Sosyal Etik
Sosyal Ve Ekonomik Tarih
Sosyal, Endüstriyel Ve Örgütsel Psikoloji
Sosyoloji
Sosyoloji Bölümü Ve Ampirik Sosyal Araştırma
Spor
Spor Bilimi Ve Rehabilitasyonu
Spor Pedagoji
Su Ve Çevre Tasarımı
Şehir Planlaması
Şehir Ve Bölge
Tarih
Tarihçe
Tarihi Ve Kültürel Çalışmalar
Tarihi Yardımcı Bilimler
Tasarım Ve İmalat Hassas Mühendislik
Tasarım, Üretim Ve Araç Teknolojisi
Taşıma Ve Lojistik
Teknik Bilgisayar Bilimleri
Teknik Biyokimya
Teknik Fizik
Teknik Kimya
Teknik Tesis
Teknoloji Fonksiyonel Malzemelerin
Teknoloji Tarihi
Teknoloji Ve Yenilik Yönetimi Mühendisliği
Telekomünikasyon Kurumu
Teori Elektrik Mühendisliği
Teorik Bilgisayar Bilimleri
Teorik Fizik
Teorik Kimya
Teorik Kimya / Bilgisayar Uygulamaları Kimya
Termal Turbomachinery Ve Makina Laboratory
Termodinamik Havacılık Ve Astronautics
Termodinamik Ve Isı Mühendislik
Tıbbi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği
Tıp
Tıp Mühendisliği
Ticaret
Tiyatro Ve Medya
Turizm
Türk Dili Edebiyatı
Uçak Tasarım
Uçuş Mekaniği Ve Uçuş Kontrol
Uluslararası Çalışmalar Uygulamalı Bilgisayar Bilimi
Uluslararası Yöneticilik
Usul Hukuku
Uygulamalı Bilgisayar Bilimleri
Uygulamalı Dilbilim
Uygulamalı Matematik
Uygulamalı Nümerik Analiz Ve Simülasyon
Uzay Bilimi Ve Teknolojisi (Uzay Master)
Uzay Kavramlar Ve İlkeler
Uzay Matematiği
Uzay Sistemleri
Ülke Tarihi
Üretim Teknolojisi Seramik Bileşenler
Ürün Tasarımı
Vergi Bilimleri
Veritabanı Sistemleri
Yabancı Dil
Yakma Technology
Yakma Teknolojisi Havacılık Ve Astronautics
Yapı Eğitim
Yarıiletken Optik Ve Fonksiyonel Arayüzlerine
Yarıiletken Teknoloji
Yaşam Bilimleri
Yazılım Mühendisliği
Yol Ve Ulaşım

Bölümü İtibariyle Matematik-Fen bilimi ve Mühendislik Dersleri Alanlar Kimyasal Ekonomi yapı stili İnşaat Mühendisliği bilişimi Gıda Teknolojisi Matematik Metalurji yöntem tekniği Elektroteknik jeoloji istatistiği Fizik Mühendisliği Gıda Teknolojisi Gemi Teknolojisi Coğrafya Etüt Peyzaj ses ve görsel teknik malzemeleri Fotoğraf-Kimya Mühendisliği yöntem tekniği Tedarik tekniği tekstil ve baskı tekniği Üretim-Giyim-Çevre tekniği Mineraloji meteoroloji ve yakın bölümlerde okuyabilirler.

Bölümü İtibariyle Tıbbi ve Biyolojik Dersleri Alanlar Tıp Biyoloji Beslenme bilimi Diş Mikrobiyoloji Tarım Bilimleri Veteriner Biyokimya Spor Eczacılık Psikoloji diğerleri:

Bölümü İtibariyle Ekonomik ve Sosyal Bilim Dersleri Alanlar Ekonomi ve Sosyal Planlama Coğrafya Bilgi Sistemleri Sosyoloji İşletmecilik bilimi Sosyal pedagoji çalışmaları İktisat Siyaset Bilimi Turizm Mali Bilimler Hukuk bilimi Sigorta bilimi Ev ekonomisi diğerleri:
Bölümü İtibariyle Zihinsel-Bilimsel Kurum Dersleri Alanlar Alman hukuku teoloji Edebiyat bilimi Sanat / Tasarım Arkeoloji Restorasyon Tarihi Bilimler Sanat Eğitimi Siyaset Bilimi Antropoloji Sanat Tarihi Pedagojik yayımcılık gazetecilik Felsefe Müzik Bilim Tiyatro Çalışmaları Psikoloji müzik ürün tasarımı Görsel iletişim diğer:

Bölümü İtibariyle Derslerini Alanlar Modern Diller İlahiyat Çeviri / Tercümanlık Klasik Filoloji İslam Araştırmaları Hukuk diğerleri:
Lütfen, Nordrhein Westfalendeki bir yıllık devlet okullarının devamının olmadığına dikkat ediniz. Dışarıdan bitireceğiniz değerlendirme sınavının esas konusuyla bir kursun seçimini yapabilirsiniz. Bu sınav, üçü yazılı ve sözlü, diğerleri sözlü den ibaret olan 4 daha doğrusu 5 tane sınav derslerinden oluşur.

Kimler Ne Okuyabilir ?

 

1-Meslek Yüksekokulu Mezunları DGS sınavı ile geçebilecekleri Tüm Bölümlere DGS sınavına gerek kalmadan geçebilir.

2 - 4 yıllık bir bölümde okuyan ve halen mezun olmamış (ara sınıflar) şu an bulundukları sınıfta son transcriptlerini (not dökümleri) alıp gördükleri derslerin %80 kısmını saydırıp bölümlerine Almanyada devam edebilirler.

3 - 4 Yıllık Lisans Mezunları ÜDS sınavı olmadan Yüksek Lisansa Almanyada başlayabilirler.

4- Düz Lise (11 Yıllık Lise Mezunu ) + ÖSYM den 4 Yıllık bir bölüm için Üniversite Yerleştirme Belgesi (LYS den yerleşme) + 1 Yıl Üniversite Okumadan = Studienkolleg (Hazırlık gibi)

5- Düz Lise ( 11 Yıllık Lise Mezunu ) + ÖSYM den 2 Yıllık bir bölüm için Üniversite Kazandı Belgesi + hiç Üniversite okumamış = Almanya da hiç okuma şansı yok

6 - Düz Lise ( 11 Yıllık Lise Mezunu ) + ÖSYM den 2 Yıllık bir bölüm için Üniversite Kazandı Belgesi + 1 Yıl Üniversite okumuş = Studienkolleg

7 - Düz Lise ( 11 Yıllık Lise Mezunu ) + ÖSYM den 2 Yıllık bir bölüm için Üniversite Kazandı Belgesi + Önlisans Diplomasi = Direk Üniversite

8 - Düz Lise ( 11 Yıllık Lise Mezunu ) + ÖSYM den 4 Yıllık bir bölüm için Üniversite Yerleştirme Belgesi (LYS den yerleşme) + En az 1 Yıl Üniversite eğitimi = Direk Üniversite

9 - 12 Yıllık Normal Lise + ÖSYM den 4 Yıllık bir bölüm için Üniversite Yerleştirme Belgesi (LYS den yerleşme) + hiç Üniversite okumasa bile = Direk Üniversite

10 - 12 Yıllık Normal Lise + ÖSYM den 2 Yıllık bir Bölüm için Üniversite Kazandı Belgesi + hiç Üniversite okumamış = Studienkolleg dahi yapamaz

11 - 12 Yıllık Normal Lise + ÖSYM den 2 Yıllık bir Bölüm için Üniversite Kazandı Belgesi + 1 Yıl Üniversite okumuş = Studienkolleg

12 - 12 Yıllık Normal Lise + ÖSYM den 2 Yıllık Bir Bölüme Kazandı Belgesi + Ön Lisans Diploması = Direk Üniversite

13 - MESLEK LİSELERİ ( 3 veya 4 Yıllık ) + ÖSYM den 4 Yıllık bir bölüm için Üniversite Yerleştirme Belgesi (LYS den yerleşme) + hiç Üniversite okumamış = Studienkolleg

14 - MESLEK LİSELERİ ( 3 veya 4 Yıllık ) + ÖSYM den 4 Yıllık bir bölüm için Üniversite Yerleştirme Belgesi (LYS den yerleşme) + en az 1 yıl Üniversite okumuş = Direk Üniversite

15- Meslek Lisesi Mezunları + ÖSYM den 2 Yıllık Bir Bölüme Kazandı Belgesi + hiç Üniversite okumamış = Studienkolleg dahi yapamaz

16- Meslek Lisesi Mezunları + ÖSYM den 2 Yıllık Bir Bölüme Kazandı Belgesi + en az 1 yıl Üniversite okumuş = Studienkolleg

17- Meslek Lisesi Mezunları + ÖSYM den 2 Yıllık Bir Bölüme Kazandı Belgesi + Ön Lisans Diploması = Direk Üniversite

18- Düz Lise Mezunu + Acık Öğretim Fakültesi (AÖF ) Kazandı Belgesi + hiç Üniversite okumamış = Studienkolleg dahi yapamaz

19- Düz Lise Mezunu + Acık Öğretim Fakültesi (AÖF ) Kazandı Belgesi + en az 1 yıl Üniversite okumuş = Studienkolleg

20- Düz Lise Mezunu + Acık Öğretim Fakültesi (AÖF ) Kazandı Belgesi + en az 2 yıl Üniversite okumuş = Direk Üniversite ( ayrıca not ortalamasının da % 75 den fazla olmasına dikkat eder bir çok alman üniversitesi )

21- 4 Yıllık Lise + Acık Öğretim Fakültesi (AÖF ) Kazandı Belgesi + hiç Üniversite okumamış = Studienkolleg

22- 4 Yıllık Lise + Acık Öğretim Fakültesi (AÖF ) Kazandı Belgesi + en az 2 yıl Üniversite okumuş = Direk Üniversite ( ayrıca not ortalamasının da % 75 den fazla olmasına dikkat eder bir çok alman üniversitesi )

23- Meslek Lisesi + Acık Öğretim Fakültesi (AÖF ) Kazandı Belgesi + hiç Üniversite okumamış = Studienkolleg dahi yapamaz

24- Meslek Lisesi + Acık Öğretim Fakültesi (AÖF ) Kazandı Belgesi + en az 1 yıl Üniversite okumuş = Studienkolleg

25- Meslek Lisesi + Acık Öğretim Fakültesi (AÖF ) Kazandı Belgesi + en az 2 yıl Üniversite okumuş = Direk Üniversite ( ayrıca not ortalamasının da % 75 den fazla olmasına dikkat eder bir çok alman üniversitesi )

Sıkça Sorulan Sorular

 

1. Almanca bilgim olmadan Almanya ya gidebilir miyim ve yüksek öğrenimime başlamadan önce orada Almanca dil eğitimi alabilir miyim? Evet, Almanya ya Almanca bilginiz olmadan gidebilirsiniz ve Yüksek öğrenime başlamadan önce Almanca dil kursu alabilirsiniz. Bu durumda, Almanya vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için Dil Kursu Kaydıyla birlikte Yüksek Öğrenim Şartlı Kabul Belgesi de ibraz etmeniz gerekmektedir. Bu şartlı kabul belgesini bir uzman desteği almadan edinmeniz kolay değildir. Firmamız, bu konuda size gerekli desteği sağlayacaktır.

2. Alman Üniversiteleri, kesin kabulünüz için 400-800 saatlik bir Almanca bilgisi istemektedirler. Bu neden böyledir? Alman Üniversitelerinde, genellikle, Almanca Dil Eğitimine yeni başlayan öğrenciler için dil eğitimi/kursu bulunmamaktadır. Diğer birçok AB ülkesinde olduğu gibi Alman Üniversiteleri, yabancı öğrencilerin üniversitede eğitim alabilecek kadar Almanca bilgisine sahip oldukları varsayar ve buna göre öğrenciye kesin kayıt verirler. Yani, eğer Almanca bilginiz olduğunu belgeleyemezseniz Üniversiteler genelde başvurunuzu kabul etmezler. Vize alabilmeniz için bir üniversitenin kabul belgesi (akseptansı) mutlaka gereklidir. Almanya da sadece özel dil okullarında Almanca öğrenilebilir ve bunun için Elçilik te Dil Eğitimi vizesine başvurabilirsiniz. Almanya ya gitmeden önce, en azından temel Almanca bilgisi edinmenizi önemle tavsiye ederiz. Branş eğitiminden önce her yabancı öğrencinin Almanca Dil Sınavından geçmesi (DSH veya TestDaF) ve yüksek öğrenim hakkı elde edebilmek için bu sınavda başarılı olması gerekmektedir.

3. Almanca Dil Sınavına (DSH-Sınavı) Türkiye de de girebilir miyim? Hayır, bu sınav sadece Almanya daki üniversiteler tarafından yapılır. Ancak üniversiteler KDS, GDS, ZOP, KMK II sertifikalarını da kabul etmektedir. Bu sertifikaların dışında TestDaF sınavı da kabul görmektedir. (Ayrıntılı bilgi için bakınız: http://www.testdaf.de).

4. Almanya daki öğrenimim sırasında çalışabilir miyim? Evet. Yılda 180 yarım gün, veya 90 tam gün çalışmanıza izin verilmektedir. Öğrenci olarak ayda ortalama 300-500 EURO kazanabilirsiniz.

5. Yüksek öğrenimi bitirdikten sonra Almanya da kalabilir miyim? Prensip olarak öğreniminiz sona erdiğinde oturma izniniz de sona erer. Fakat eğer bir yıl içerisinde bir iş bulabilirseniz, bu iş yerine bağlı olarak bir oturma izni almanız mümkündür.

6. Türkiye deki bölümümden farklı bir bölümde öğrenim görebilir miyim? Genel kural olarak şu geçerlidir. Eğitiminize Türkiye de kazandığınız veya bitirdiğiniz bölümde devam etmek zorundasınız. Ancak, vize aşamasından sonra Almanya ya vardığınızda kabul almış olduğunuz Üniversitenizin şartlarına göre bölüm değişikliği yapabilirsiniz.

7. Almanya da yüksek lisans yapabilir miyim? Evet, Türkiye de herhangi bir Üniversiteden Lisans diplomanızı aldıysanız, ortalama 2 yıl süren Master (Yüksek Lisans) programlarına müracaat edebilirsiniz. Yüksek Lisans eğitiminizi mezun olduğunuz bölümde ya da yakın bir bölümde yapabilirsiniz. Yüksek lisans programları bilgi geliştirme programlarıdır. Yani, bölümünüze ait temel bilgileri sahip olmak ön koşuldur. Normalde, Türkiye de olduğu gibi bir giriş sınavı (ALES) yoktur. Lisans diploması giriş için yeterlidir. Almanya da hem İngilizce hem de Almanca dilinde sunulan 1000 e yakın Yüksek Lisans programı mevcuttur. Ayrıntılı bilgi için ITEBS Şubeleri ile irtibata geçmenizi tavsiye ediyoruz.

8. Yüksek lisans programında bölümümü değiştirebilir miyim? Bu mümkün olabilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki Yüksek Lisans Programı, Lisans Programının bir devamı olarak düşünülür. Bölüm değişikliği durumlarında, Lisans düzeyinde görülmesi gereken bazı temel dersler Yüksek Lisans derslerinden önce Bilimsel Hazırlık Dönemi adı altında sunulabilmektedir.

9. Yüksek öğrenimim için burs alabilir miyim? Yüksek Lisans: Yüksek Lisans öğrenimi görenler için DAAD ve Türk Eğitim Vakfı (TEV), ortak bir burs programı oluşturmuştur. Bu burs programıyla ilgilenenler TEV den bilgi alabilirler ve TEV e başvuruda bulunabilirler. Bununla birlikte, Avrupa da Yüksek Öğrenim Bursları konusunda ITEBS Şubeleriyle irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.

10. Burs başvurum için dil eğitim belgesini nereden alabilirim? Yılda 3 kez Goethe Enstitüsü tarafından yapılan dil sınavına katılarak (ücretli), veya DAAD okutmanlarından birine başvurarak bu tür bir belge alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için bizimle irtibata geçiniz.

11. Almanya daki yüksek öğrenim ücretleri ne kadardır? Almanya da genel anlamda öğrenim ücreti yoktur, ama öğrenim için burs da verilmemektedir. Hemen her üniversitede dönem başına ortalama 500 Euro harç ödemeniz gerekmektedir. Diğer yaşam giderleri için (kira, sağlık sigortası, yiyecek, kitap vs.) bulunulan şehre göre değişmekle birlikte ayda yaklaşık 350 - 750 EURO hesaplamak gerekir.

12. Almanya daki yüksek öğrenim ne kadar sürer? Lisan (Bachelor) 3 yıl, Yüksek Lisans (Master) ise 2 yıl sürmektedir. Doktora öğrenimi, bölüme göre 3 ila 4 yıl sürebilir.

13. Türk üniversitesindeki yüksek öğrenimim Almanya da kabul edilir mi? Genelde aşağıdaki uygulamalar geçerlidir: Türkiye de 11 yıllık okul eğitimi görenler (lise diploması alanlar) yüksek öğrenime başlamadan önce, Almanya da bir yıllık hazırlık sınıfı (Studienkolleg) okumak zorundadırlar. Türkiye de 12 yıllık okul eğitimi görmüş olan öğrenciler (4 Yıllık liselerden mezun olanlar veya 1 Yıl Dil hazırlık eğitimi almış olanlar) hazırlık sınıfı (Studienkolleg) okumak zorunda değildirler. Türkiye de iki yıl yüksek öğrenim görenler, Almanca Dil Sınavını (DSH) başardıktan sonra, doğrudan doğruya yüksek öğrenime başlayabilirler. İki yıldan fazla yüksek öğrenim görenler, üniversite tarafından uygun bir yarıyıla yerleştirilir. Öğrencinin hangi yarıyıla yerleştirileceği, transkript ile (not dökümleriyle) belgelenmesi gereken Türkiye deki yüksek öğrenim başarısına göre belirlenir.

14. Almanya daki diplomam Türkiye de kabul edilir mi? Evet, genel anlamda herhangi bir sorun çıkmaz. Denkliklerin tanınmasında YÖK yetkilidir. Almanya da alınan "master” ya da "diplom" belgesi Türkiye de yüksek lisans diploması olarak kabul edilir. Almanya daki doktora eğitimi de, Türkiye deki "doktor" unvanına eşdeğerdir. Ancak, Almanya da üniversite eğitimine başlamadan önce, her ihtimale karşı, kabul aldığınız üniversitenin YÖK denkliğini sorgulamanızı tavsiye ederiz. ITEBS olarak biz sadece YÖK Denkliği olan üniversitelere yönlendirme yapmaktayız.

15. Üniversite ile "Fachhochschule" (Uygulamalı Üniversite) arasındaki fark nedir? Bu Alman Üniversiteleri daha çok kuramsal bilgiye yöneliktir ve akademik kariyer için temel oluşturmaktadırlar. Yani, Fachhochschule ler daha çok uygulamaya yönelik eğitim verirler. Öğrenimden önce ya da öğrenim sırasında staj yapılmasını gerektirir ve öğrenim sonrasında herhangi bir endüstri ya da sanayi alanında çalışacaklar için düşünülmüştür. Ağırlıklı olarak mühendislik dallarını kapsar. Buna rağmen mezuniyet sonrasında doğrudan doğruya master ve doktora öğrenimine başlanabilir.

16. Alman Büyükelçiliğine vize başvurusu için hangi belgeler gerekmektedir? Öğrenci adayı vizesi: Öncelikle 3 aylık Almanya giriş vizesi verilir. Bu Vizenin Amacı: Üniversitelerle bağlantı kurup yerinde bilgi alarak kesin kayıt işlemlerini tamamlamaktır. Bu 3 aylık süre içinde bir Alman üniversitesine kesin kayıt olabilmeniz halinde, öğrenci vizesine dönüştürülebilir. Bu Vize İçin Gerekli Temel Belgeler: * Lise Diploması ve Üniversite Sonuç ve 4 Yıllık Üniversite Kazandı Belgesi
* Garantörlik Belgesi
* Geçerli bir pasaport
* 3 adet fotoğraf
Vize dosyası iki nüsha olarak düzenlenmelidir. Ayrıntılı bilgi için ITEBS şubeleriyle irtibata geçiniz. Kesin Öğrenci vizesi: Vize ilk başta 3 ay geçerlidir ve sonra yerel yabancılar bürosu tarafında yüksek öğrenim bitene dek 1 yıllık sürelerle uzatılır. * Dil Okulu Kaydı ve/veya Bir Alman Üniversitesinden Şartlı Kabul Belgesi
* Lise Diploması ve Üniversite Sonuç ve 4 Yıllık Üniversite Kazandı Belgesi
* Garantörlük Belgesi
* Geçerli bir pasaport
* 3 adet fotoğraf
Vize dosyası iki nüsha olarak düzenlenmelidir. Ayrıntılı bilgi için ITEBS şubeleriyle irtibata geçiniz. Özellikle, Dil Eğitimi Vizesine başvurmadan önce istenilen belgeler ve başvuru prosedürleri hakkında bizimle mutlaka görüşüp bilgi alınız.

17. Garantörlük Belgesi Nedir? Garantörlük belgesi, öğrencinin Almanya da bulunduğu süre içerisinde masraflarını karşılamayı taahhüt eden bir kişi tarafından verilen bir belgedir. Kısaca "Garantör”, Almanya dan herhangi bir kişi, Türkiye den ise Anne veya Baba olabilir. Garantörlük Belgesine, diğer bir alternatif ise Bloke hesaptır. Bunun belli bir prosedürü vardır ve Almanya daki Deutsche Bank da açılması gerekmektedir. Bloke hesap açtırmadan önce lütfen bizimle irtibata geçiniz. Garantör eğer Türkiye de Anne-Baba olacaksa Alman Büyükelçiliğine noterden tasdikli bir belge ibraz edilir ve bu belgeyi destekleyen gelir evrakları sunulur. Taahhütname örneği için bizimle irtibata geçiniz. Eğer, Garantörlük Evrakı Almanya da bir akraba veya tanıdık tarafından alınacaksa Almanya daki yabancılar bürosundan parasal garanti belgesinin özel form dilekçesi alınmalıdır ve bu Belge Alman Büyükelçiliğine (veya konsolosluğuna) sunulmalıdır.

18. Almanya da doktora yapabilmek için hangi yol izlenir? Almanya da doktora yapabilmeniz için bir Türk üniversitesinden Yüksek Lisans Diploması ile mezun olmanız gerekmektedir. Ayrıca yeterli derecede (400-800 saat) Almanca dil bilgisine sahip olmanız ya da doktora çalışması başlangıcında veya sürecinde yüksek düzey dil sınavını (DSH Sınavı) kazanmanız gerekmektedir. Öncelikle Almanya da doktora yapacağınız konuda uzman olan ve doktora çalışmalarınız sırasında danışacağınız bir profesör seçmelisiniz (Bu konuda ITEBS Almanya Ofisimiz aracılığıyla size hizmet sunabilmekteyiz). Bu profesöre yazı ile başvurarak onayını aldıktan sonra Üniversite bünyesindeki Akademisches Auslandsamt (Yabancı Öğrenciler İçin Akademik İşlemler Bürosu) ile resmi işlemlere (Başvuru, Almanca dil bilgisi vb.) başlamanız gerekmektedir. Almanya da Türkiye deki gibi doktora dersi olmadığından ve tezinizi hazırlarken tek başınıza olacağınızdan, danışmak için seçeceğiniz bu profesör sizin için çok önemlidir. Doktora çalışması için toplam süre takriben 3 yıl olup, kesin olarak belirlenmiş bir zaman dilimi bulunmamaktadır. Şayet doktora çalışmasını Türkiye de bitirmeye karar verirseniz, mutlaka Türkiye deki doktora giriş sınavını verip, ders programını tamamlamanız ve yeterlik sınavında başarılı olmanız gerekmektedir. Doktora konusunda ayrıntılı bilgi almak için bizimle irtibata geçiniz.

19. Almanya daki yüksek öğrenimim sırasında nerede ikamet edebilirim? Kalınabilecek hem resmi hem de özel öğrenci yurtları bulunmaktadır. (Yurtlara yerleşebilmek için bazen bir süre beklemeniz gerekebilir.) Kiralar 200-300 EURO arasındadır. Odalar genelde tek kişiliktir. Mutfak, banyo ve WC ortak kullanılır. Çoğu öğrenci ortak oturma evlerinde kalırlar. Birkaç öğrenci bir daire kiralayıp birlikte otururlar. Burada bir oda aynı fiyata bulunabilir. Kendinize ait bir daire de kiralayabilirsiniz ama biraz pahalıya mal olur, (300-500 EURO) pek tavsiye edilmemektedir. Ortak oturulan bir yerde ya da yurtta, diğer öğrencilerle daha kolay sosyal ilişkiler kurabilirsiniz.

20. Almanya daki bir üniversitede yüksek öğrenim yapabilmek için hangi yol izlenir? İlk önce hangi bölümde ve hangi üniversitede eğitim göreceğinize karar vermeniz gerekir (ya da birden çok üniversiteye başvuruda bulunabilirsiniz, bu konuda herhangi bir sınırlama yoktur). İnternet aracılığıyla Alman üniversitelerinin adreslerini bulabilirsiniz. Her üniversitenin koşulları ayrı olabileceğinden, üniversitelere tek tek başvurmak gerekmektedir. Bu işlemlerin olumlu sonuçlanması için iyi bir dil bilgisine ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte, iyi bir zaman planlaması ve başvuru süreçleriyle ilgili mali bir bütçe oluşturulması gerekir. ITEBS olarak biz, bu tür uzmanlık gerektiren prosedürlerle zaman ve para kaybınızın olmaması ve sonucun olumlu sonuçlanması için cüzi ücretler karşılığında sunmuş olduğumuz hizmetlerden faydalanmanızı tavsiye ederiz. ITEBS Almanya Ofisi, 16 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olmakla birlikte UNI ASSIST onaylıdır ve Yüksek Öğrenim Kabulünüzü garanti etmektedir.

21. Almanya da hangi mezuniyet dereceleri vardır? Alman üniversitelerinde yeni kurulan ve yaygınlaşmakta olan İngilizce-Almanca yüksek öğrenim programlarında aşağıdaki dereceler verilmektedir: Undergraduate (B.Sc.): Lisans Diplomasına denktir Graduate (M.A./M.Sc.): Yüksek Lisans Diplomasına denktir Post-graduate (Ph.D.): Doktoraya denktir

22. Tıp doktorların uzmanlık eğitimi Almanya Federal Cumhuriyetinde doktorluk mesleğini icra edebilmek için Federal Doktorlar Yönetmeliğinin 10. maddesine göre izin alınması gerekmektedir. Bu izin ilke olarak bir yabancı doktorun sadece ileri eğitim ve uzmanlık eğitimi çerçevesinde bağımsız çalışmamak kaydıyla doktorluk faaliyetinde bulunabilmesi için öngörülmüştür. Bu bağlamda ileri eğitim (Fortbildung) ve uzmanlık eğitimi (Facharztausbildung) arasındaki farka değinmek gerekir. Uzmanlık eğitiminin amacı, mesleki eğitimlerini tamamladıktan sonra doktorlara yetkili doktorların önderliğinde çeşitli doktorluk alanlarında yeni gelen bilgileri iletmektir. Bu eğitim birkaç yıl süren mesleki faaliyet sonucunda gerçekleşmekte olup, bir Tabip Odasının huzurunda verilecek bir uzman doktorluk sınavıyla sona ermektedir. Kalkınmakta olan bir ülkenin (OECD/DAC´ın kalkınma yardımı komisyonu tarafından Türkiye bu şekilde muamele görmektedir) doktoruna mesleki icraatta bulunmak için izin verilebilmesinin ön koşulu ise mesleki öğrenimini tamamladıktan sonra ülkesinde en az üç yıllık bir mesleki tecrübeye sahip olduğunu kanıtlamasıdır. Bunun dışında başvuru sahibinin ülkesinin en yüksek sağlık makamından alacağı ve Almanya Federal Cumhuriyetinde doktorluk eğitiminin özellikle arzu edildiğinin açıklandığı bir belgeyi ibraz etmesi gerekmektedir. Bu belgede nedenler de bildirilmek suretiyle hangi uzmanlık dalında eğitim yapılmasının istendiğinin yer alması gerekmektedir. Uzmanlık eğitiminin aksine ileri eğitimle, daha iyi bir mesleki nitelik kazanılması veya ülkenin deneyimlerinden yararlanılması amacıyla kural olarak bir yıllık bir mesleki çalışma kastedilmektedir. İleri eğitim amacıyla çalışma izni verilmesi için doktor olarak üç yıllık bir mesleki faaliyetin yanı sıra, ülkesinin hükümetinden alacağı ve Almanya Federal Cumhuriyetindeki ikametin yararlı olduğunu ve doktorun ülkesine geri döneceğini teyit eden resmi bir talebin de ibraz edilmesi gerekmektedir. Başvuru sahibi sadece ileri eğitim amacıyla Almanya Federal Cumhuriyetinde ikamet etmek istediği ve Dünya Sağlık Teşkilatının (WHO) veya Avrupa Konseyinin burs programları çerçevesinde veya Almanya Federal Cumhuriyetinin bütçesindeki kaynaklarla teşvik edilen burs programları çerçevesinde Federal Doktorlar Yönetmeliğinin geçerlik alanı içinde ileri eğitim görmek istediği takdirde bu koşullardan feragat edilebilir. İhtisas konusunda ayrıntılı bilgi almak için bizimle irtibata geçiniz.

23. Almanya da dil eğitimi almak istersem dil kursuna ne kadar devam etmem gerekiyor? Hiç veya çok az Almanca bilenler Almanya da dil eğitimini tamamlayıp, ileri düzey Almanca bilgisini gösteren bir Sertifika alabilmek için yaklaşık bir yıl boyunca dil kursuna devam etmelidir. Dil eğitimi vizesi ile giden bu kişiler vizeyi daha sonra, üniversiteden kabul aldıkları taktirde, öğrenci vizesine dönüştürebilirler.

24. Dil Eğitimi vizesine başvururken Üniversitenin başvuru teyidi gerekiyor mu? Bu belgenin (Bewerberbestaetigung) mutlaka Alman Elçiliği ne ibraz edilmesi gerekir, aksi taktirde vize başvurusunun red edilme ihtimali çok yüksek olur. Dil eğitimi vizesine başvurmadan önce mutlaka bize başvurup konu hakkında ayrıntılı bilgi alın.

25. İki yıllık bir Yüksekokul kazandığım taktirde Almanya da Üniversite eğitimine başvurabilir miyim? İki yıllık bir yüksek öğrenim bölümü kazandığınıztaktirde Türkiye de bu bölümden mezun olduktan ve diplomanızı aldıktan sonra Almanya da yüksek öğrenim görmek için üniversiteye başvurabilirsiniz.

26. Almanya da eğitim ücretsiz mi? Harç ödemem gerekiyor mu? Almanya da kısa bir süre önce harç uygulaması başlatılmıştır. Bazı eyaletlerde dönem başına yaklaşık 500 Euro harç ödemek gerekmektedir. Okumak istediğiniz üniversitede harç uygulamasının olup olmadığını firmamızla irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.

27. Almanya da Yüksek Öğrenime devam ederken Almanya daki veya herhangi bir AB ülkesindeki diğer üniversitelere yatay geçiş yapabilir miyim? Evet, böyle bir durum mümkündür. Ancak, geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin bu konuda yatay geçiş şartları olabilir.

Denklik Konusu

 

1999 Yılında Bologna da, 29 Avrupa Ülkesi Eğitim Bakanları biraraya gelerek, Avrupa da birbiriyle tam uyumlu bir yükseköğrenim alanı yaratmayı kararlaştırmışlardır. Bu karara göre;
Lisans (Bachelor) 3 yıl
Yüksek Lisans (Master ) 2 yıl
Doktora dereceleri (PhD) 3-4 yıl olarak düzenlenmiştir.
Türkiye bu sürece 2001 de dahil olmuştur. İlgili Ülkelerden Alınacak diplomaların %/100 Yök denkliği bulunmaktadır.

Meslek Yüksek Okulları

 

Meslek Yüksekokulları için DGSsiz Lisans Tamamlama Değerli Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Aşağıda Yazılı olanları sizin teyit ettirmek için sorduğunuz çevrenizdeki bazı kişiler bilgisi olmadığı halde sırf kendilerini önemli hissettirmek için yalan yanlış yönlendirmeler yapabilir bu tür durumlarda o kişilerin yanında bizi arayın gerekli açıklamaları yapalım Artık Almanyada LİSANS tamamlama hakkınız vardır (Meslek Yüksekokulundan sonraki 4 yıllığa tamamlama)
2 Yıllık bölümünüzü Bitirdikten sonra DGS (Dikey Geçiş Sınavı ) Sınavına veya derslerle ilgili hiçbir Sınava GİRMEDEN
Mezuniyet notuna bakılmaksızın ( herhangi bir puan aranmıyor)
DGS sınavındaki gibi bölümün veya yakın bölümleri seçmek gibi bir zorunluluk olmadan
Okulun bitikten sonra KPSS gibi sıkıntılar yaşamadan meslek hayatına başlayabileceğin
Bir Üniversite Eğitim hayatına başlayabilirsin.
Şartlar ve Haklar:
Amacı iyi bir eğitim almak olan öğrenciler için Almanyada Üniversite Eğitimi çok kolaydır.
Bu projeye katılabilmeniz için Meslek Yüksekokulun’dan Mezun olmanız yeterlidir.
Meslek Yüksekokulu 2 sınıf öğrencileri
Diploma notu aranmamaktadır,
Eğitim süresi 3 yıldır Almanyada çoğu Üniversite artık Lisans değil yüksek lisans seviyesinde eğitim vermektedir.
Türkiye de 2 yıllık örgün öğretim programlarından ( MESLEK YÜKSEOKULU) mezun olanlar. Bu durumda olan öğrenciler lisans öğrenimine 1. dönemden başlarlar.
Lisans eğitimlerinin neredeyse tamamının eğitim dili Almancadır. Almanca bilgisi olmayan bir öğrencinin öncelikle 1 yıl A1-A2-B1-B2-C1 seviyesinde Almanyadaki Dilkursumuzda Almanca öğrenmesi gerekmektedir. Yabancı dili olanlar veya belli bir seviyede olanlar için bu süre daha kısadır.
Hiç yabancı dili olmayan çoğu öğrenci bu 1 yıllık dilkursu süresini uzun bulur oysa bu sürede bir Yabancı dili ana dil seviyesinde öğreneceği kazancını hesaba katmıyor.
Örgün Öğreniminiz süresince Alman devletinin yabancı öğrenciler tanıdığı part-time yasal çalışma izniniz vardır bununlada sosyal masrafınızın büyük bir kısmını çıkarabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeler:
Ön lisans diplomasının fotokopisi
Ön lisans diplomasının noter onaylı tercümesi
Üniversite transkriptinin aslı veya noter onaylı fotokopisi
Üniversite transkriptinin (not dökümü) noter onaylı tercümesi
Öğrenim dili Almanca olan programlar için Almanca bildiğinizi gösteren belge(ler) in aslı veya noter onaylı fotokopisi Öğrenim dili İngilizce olan programlar için İngilizce bildiğinizi gösteren belge(ler)in aslı veya noter onaylı fotokopisi.
Önemli Bir Uyarı
Balkan ülkeleri (Bulgaristan,Macaristan,Yugoslavya,Makedonya) gibi ve Rusya,Ukrayna gibi ülkelerin üniversitelerinin %95 inin Yök denkliği yoktur sakın bu tuzaklara kapılmayın.

Ön Kayıtlar Başlamıştır

 

Başvurular iletişim butonunda yer alan adresten yapılmaktadır Kayıt işlemleri için bizzat İstanbul Üsküdar Ana merkez adresimize gelmeniz ve resmi kayıt yaptırabilirsiniz. Değerli Öğrenciler; Meslek Yüksek Okulları ile ilgili projemize gösterdiğiniz yoğun talep için teşekkür ederiz. Projemiz Kapsamında Meslek Yüksek Okulları 2. sınıf öğrencileri için  ÖN KAYITLAR BAŞLAMIŞTIR.  ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
LİSE DİPLOMASI ( Üniversitenizin öğrenci işlerinden fotokopisini alabilirsiniz. Aslı Gibidir. Mührü vurmaları yeterlidir.)
TRANSCRİPT ( Üniversitenizden Mümkünse İngilizce İsteyin)
 ÖSYM Yerleştirme Belgesi ( Kazandığınız yıla göre ÖSYM nin web sitesinden çıktısını alabilirsiniz.  Bahsettiği Aday Şifresini ise bulunduğunuz ilin ÖSYM bürolarından alabilirsiniz.)
Şehir dışından kayıt yaptıran öğrencilerimiz için Ön kayıtlarda ofisimize gelmeniz gerekmemektedir.

Ön Kayıtlar Başlamıştır

 

Başvurular iletişim butonunda yer alan adresten yapılmaktadır Kayıt işlemleri için bizzat İstanbul Üsküdar Ana merkez adresimize gelmeniz ve resmi kayıt yaptırabilirsiniz. Değerli Öğrenciler; Meslek Yüksek Okulları ile ilgili projemize gösterdiğiniz yoğun talep için teşekkür ederiz. Projemiz Kapsamında Meslek Yüksek Okulları 2. sınıf öğrencileri için  ÖN KAYITLAR BAŞLAMIŞTIR.  ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
LİSE DİPLOMASI ( Üniversitenizin öğrenci işlerinden fotokopisini alabilirsiniz. Aslı Gibidir. Mührü vurmaları yeterlidir.)
TRANSCRİPT ( Üniversitenizden Mümkünse İngilizce İsteyin)
 ÖSYM Yerleştirme Belgesi ( Kazandığınız yıla göre ÖSYM nin web sitesinden çıktısını alabilirsiniz.  Bahsettiği Aday Şifresini ise bulunduğunuz ilin ÖSYM bürolarından alabilirsiniz.)
Şehir dışından kayıt yaptıran öğrencilerimiz için Ön kayıtlarda ofisimize gelmeniz gerekmemektedir.

Lisans Devamı

 

4 Yıllık bir Fakültede Eğitiminize Devam ediyorsanız 1 - 2 - 3 -4 Sınıf yani ara sınıflarda olmanız durumunda son transcriptinizle Almanya da Üniversite Eğitiminize devam edebilmeniz mümkündür almış olduğunuz derslerin % 80 - %90 kısmı saydırılarak kaldığınız yerden ister İngilizce ister Almanca olarak devam edebilirsiniz. Bunun için Gerekli Belgeler
Lise Diploma Fotokopiniz
Öğrenci Belgeniz
ÖSYM den Okuduğunuz bölüme yerleştiğinize dair belge
Transcriptinizin son hali ( not dökümünüz )
bu belgelerle başvurunuz neticesinde 4 ila 6 hafta arasında Üniversite kabulünüz verilir.

Maliyetler

 

DEĞERLİ ÖĞRENCİ ARKADAŞLAR,
PAKET FİYATI : 800 € + KDV dir
BU FİYATA KABUL AŞAMANIZDA TÜRKİYEDE ALACAĞINIZ İLK 2 KUR (A1-A2) DİLKURSU DAHİLDİR.
BU BELİRTİLEN BEDELLERİN HARİCİNDE SİZDEN ÖDEME TALEP EDİLEMEZ
İlk aşama Almanyadaki devlet üniversitelerine kabulünüz için sizden istenen evrakların gerekli yazışmalarla tamamı kontrol edilir. Ve Üniversiteye kaydınız yapılır Bunun için ilk aşamada  800 € + KDV Kabul Belge kontrol bedelini ödersiniz. Üniversite kabulü alınamazsa sizden alınan 800€ para tamamen iade edilir. Dilerseniz bu 800€ + KDV yi K.Kartına 9 Taksitte ödeyebilirsiniz.
İkinci aşama Üniversite kabulünüz geldikten sonra başlar. Vize Aşamasıdır Alman Konsolosluğu Vize Başvurunuzda 2 Kurluk Dilkursu Belgenizi ve Dilkursunuzun Almanya da devamını yapacağınız yerin kayıt  belgesini ister. ( Almanya da devam edeceğiniz Dilkursunu siz kendinizde seçebilirsiniz veya bizden yönlendirme desteği de alabilirsiniz)

Üniversite kabulünüzden sonra vize dosyanıza ilk koymanız gereken Almanyada dil kursu kayıt belgesidir.

Kurumumuzdan Alacağınız Hizmetler; Üniversite Kabulü, Vize dosyası, Almanyada ikametiniz için konaklama ayarlama
Vize Dosyanızın Hazırlanması
Mecburi Sağlık Sigortanız için Danışmanlık
İLK 1 YIL İÇİN ALMANYADA ÜCRETSİZ EĞİTİM DANIŞMANLIK HİZMETİ.
KURUMUMUZUN ALMANYA OFİSİNDE VERİLECEKTİR

DSH Sınavı

 

DSH Sınavı Hakkında Genel Bilgiler
DSH sınavı, genellikle sömestr başlamadan önce Almanya daki üniversiteler tarafından yapılmaktadır. DSH sınavı için, bütün ülke veya eyalet bazında belli bir tarih belirlenmemektedir. Sınavı yapan her üniversite veya kurum tarihlerini kendisi belirlemektedir. Bu nedenle her dönem değişen DSH sınavı tarihlerini, sınavı yapmayı planladığınız üniversite veya kurumdan öğrenmelisiniz. Bu bilgiler, genellikle okulların web sitelerinde yayınlanmaktadır. Üniversiteler yanında, özel kurslarda da DSH sınavına girilebilir. Üniversitelerde direk DSH sınavına girmek isteyen, eğer üniversitelerin dil kursunda iseler ve sınavı aynı üniversitede yazmak istiyorlarsa o zaman hiçbir ücret ödememektedir. Şayet DSH sınavını başka üniversitelerde ya da özel kurumlarda yazmak istiyorlarsa, 30 ila 70 euro arasında sınav giriş ücreti alınmaktadır. Bir üniversitede veya özel kursta kazanılan DSH, diğer üniversiteler tarafından tanınmaktadır. DSH sınavları, içerik yapısı olarak üniversitelere göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle şu temel kalıplardan oluşmaktadırlar:
1. Okuduğunu anlama : -Verilen bir metin üzerinden çıkan soruları cevaplama.
2. Dinlediğini anlama : -Profesör veya bir yetkili tarafından okunan bir metni kağıda dökmek,bu aşamada metin 2 kere okunur,birinci de öğrenci metni dinler. İkinci kez okuduğunda ise metni kağıda dökme zamanıdır.
3. Gramatik - Bu bölümde ise Almanca dil bilgisi sorulmaktadır. Üniversitelerin bazılarında (dinlediğini anlama hariç) Almanca - Almanca sözlük kullanılmasına izin verilmektedir.

Garantörlük Belgesi

 

Garantör olacak kişi ekteki belgelerin ve pasaportunuzun fotokopisi ,üniversite kabul belgenizin çıktılarını alıp bulunduğu bölgedeki yabancılar dairesine giderek örnek olarak yollamış olduğumuz Verplıchtunserklarung (garantörlük belgesi) nin aynından Sizin adınıza düzenlenmiş şekilde çıkartması gerekmektedir.Eğitim süresi boyunca geçerli olacak şekilde hazırlanacaktır

LYS Tercihleri

 

LYS Sınavına Göre Almanya da Okuma İmkanı
 Bu yıl YGS/LYS sınavlarına giripte şanssızlıklar sonucu istediği puanı alamayan öğrenci arkadaşlar üzülmeyin. YGS/LYS sınavlarına girerek, aldığınız puan istediğiniz bölümü okumaya yetmiyorsa istediğiniz bölümü Almanya da Bazı Üniversitelerde harç ücreti dahi ödemeden 276 devlet üniversitesinden dilediğiniz üniversiteyi seçerek okuyabilirsiniz. Almanya da okumak istediğiniz alandaki bölümün karşılığı veya buna yakın bölümü tercih etmeniz kafidir. Kazandığınız bölüm 4 yıllık bir bölüm, yani lisans programı olması gerekmektedir. Kazandığınız üniversite özel veya devlet üniversitesi olabilir. Almanya daki üniversiteler kazandığınız üniversiteye kayıt yapma zorunluluğu şartı koşmuyor. Bu durumda kazandığınız üniversite özel olsa bile kayıt yapmadan sadece ÖSYM yerleşti belgesi ile Almanya daki üniversitelere kayıt yapabiliyoruz.  Almanya nın birçok bölgesine üniversite kabulü vermekteyiz, Kayıtlarımızı FEDERASYON MERKEZİMİZ İSTANBUL ÜSKÜDAR yetkili ofisimizden yapmaktayız, ofisimize gelerek sadece ÖSYM yerleşti belgesiyle üniversite kabullerini aldığımız ve şu an Almanya da istediği bölümde eğitim hayatına devam eden öğrencilerin Resmi kabul belgelerini görebilirsiniz. 
Değerli Öğrenciler Yıllardır Almanya da Harç ücreti olmayan veya çok düşük harç ücreti olan Üniversitelerde Dilediğiniz Bölümü okuma hakkı olduğu halde ya yeterli bilgi verilmediği için ya da Dil kursu bedellerinin çok yüksek olması nedeniyle bu imkan hep geri plana itildi. Alman Devleti artık Türkiye den vasıfsız işçi istemiyor bu nedenle Biz SUREKDER olarak 5 yıl önce bir proje hazırladık: Türkiye de ÖSYM den Dilediğiniz bölümü Özel Üniversiteler dahil tercih edip yerleştirme aldığınız takdirde yerleştirme belgenizle birlikteFEDERASYON MERKEZİMİZ İSTANBUL ÜSKÜDAR Ofisimize gelerek kayıt için başvuru yapabilirsiniz. 
 Neden Almanya da Eğitim?
Alman üniversiteleri Dünya sıralamalarında en üstlerde yer alır verilen eğitimin büyük bir kısmı pratiğe dayalı bir eğitim olduğu için başarı oranı yüksektir, ÖSYM den yerleştirme aldığınız bölüm veya tüm yakın bölümlerine dil kursu aşamasında geçme imkânınız vardır. Alman Üniversitelerinden alacağınız Diploma Mavi diploma olacağı için Türkiye de denktir Eğitiminizin belli bir kısmını tamamladıktan sonra Türkiye ye geçiş imkânınız vardır.
Almanya da 2 tür eğitim vardır Bachelor ve Diplom 
Bachelor : 3 yıl süren bir eğitim Lisans mezunu olursunuz
Diplom : 4 yıl süren bir eğitim Yüksek lisans bazlı lisans mezunu olursunuz
Daha Detaylı Bilgi Almak için FEDERASYON MERKEZİMİZ İSTANBUL ÜSKÜDAR Büromuza uğrayınız 
Kayıt Aşamasında istenen belgeler: Lise Diploması Fotokopisi
Lise Transcripti ( not dökümünüz )
ÖSYM yerleşme belgeniz

Sudien Kollege

 

Genel Bilgiler Almanya´da üniversite okumak isteyen her yabancı öğrenci direk yüksekokula alınmaz. Bazı ülkelerde lise yılları, Almanya´daki liselere göre daha kısadır. Aradaki bu zaman sürecini eşitlemek, daha doğrusu dengede tutabilmek için yabancı öğrencileri iki sömestrde üniversiteye hazırlayan bu eğitim kurumlarına alınabilmek için belirli bir seviyede Almanca yı bilmek ilk şarttır. Eğitim-Öğretim yılı başlamadan kısa bir süre önce, öğrenciler Almanca sınavına tabi tutulurlar. Sınavdaki başarı oranı %60´ı geçiyorsa kontenjan sayısına göre öğrenci yerleştirilir. İki sömestrin ardından öğrenciler Feststellungsprüfung (Tespit Sınavı) denilen sınavdan geçerler. Ancak bundan sonra başarılı olan öğrenciler yükseköretim kurumlarına başvurup okuyabilirler. Böylelikle yabancı öğrencilerin bir Alman lisesi mezunu öğrencinin denkliğine eşit olduğu kabul edilir. Öğrenciler Studienkolleg´te okurken bu kurumun bağlı olduğu yükseköğretim kurumunun yani üniversitelerin öğrencisi sayılırlar. Üniversite öğrencilerinin faydalandıkları hemen hemen herşeyden yararlanırlar. Eğitim-Öğretim parasızdır ama her öğrenci sömestr başı üniversitelerin bünyesinde bulunan Studentenwerk´e para ödemelidir. Miktar üniversiteden üniversiteye değişmektedir. Ödenilen parayla alınan Öğrenci Belgesi ile kamu taşımacılığından ücretsiz yararlanılır (sadece üniversitenin olduğu şehir ve çevresinde) ve Mensa denilen yemekhanelerde düşük ücretle yemekler yenilebilir.
Öğretim Yılı Studienkolleg´lerde eğitim ve öğretim iki sömestrde yapılır. Burada öğrencilerin ilgi alanları göz önünde tutulur. Her Studienkolleg 4 veya 5 kursa sahiptir. Almanca her kursta mecburi derstir. Kurslar şunlardır (parantez içindeki bölümler kurslarda verilen dersleri kapsamaktadır) G Kursu(Almanca, Tarih, Edebiyat, Sosyal Bilimler veya Latince): Sözel bölümlerin ağırlıkta olduğu bir kurstur. Kursu başarı ile tamamlayan öğrenciler, üniversitede Tarih, Coğrafya, Psikoloji, Felsefe, Hukuk gibi bölmleri okurlar. M Kursu(Almanca, Matematik, Fizik, Biyokimya): Sayısal bölümlerin ağırlıkta olduğu bir kurstur. Başarılı olan öğrenciler üniversitelerin tıp fakültelerini okurlar. S Kursu(Almanca, İngilizce, Tarih, Edebiyat, Sosyal Bilimler veya Latince): Dil ve sözel bölümlerin ağırlıkta olduğu bir kurstur. Kursu başarı ile bitiren öğrenciler üniversitelerin dil bölümlerini ve G Kursu öğrencilerinin okuyabilecekleri bölümleri tercih etme hakkına sahiptirler. T Kursu(Almanca, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji): Sayısal bölümlerin ağırlıkta olduğu bir kurstur. Başarılı olan öğrenciler üniversitelerin teknik ve mühendislik bölümlerini okurlar. W Kursu(Almanca, İngilizce, Matematik, Sosyal Bilimler): Eşit Ağırlıklı bölümlerin okutulduğu kurstur. Kursu başarı ile tamamlayanlar İşletme, İktisat, Hukuk, Ekonomi, Bankacılık gibi bölümleri okurlar. Öğrenciler isteğe bağlı olarak Latince dersi görebilirler.
Türkiye den Gelen Öğrenciler Türkiye´de dört yıllık liseyi bitirenlerin bu kurumlarda eğitim görmeden direk üniversiteye kayıtları olur ama liseyi üç yılda bitiren öğrenciler Almanya´da üniversite okumak istiyorlarsa bu kurumda iki sömestr boyunca eğitim almak zorundadır. Ayrıca bu kurumda okuyan öğrencilerin ÖSS´de başarılı olup, ÖSYMtarafından bir üniversiteye yerleştirilmeleri şarttır ama kayıt yaptırmaları zorunlu değildir. Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri: Öğrencinin mutlaka ÖSS sonrası tercih ettikleri bölümleri ya da bu bölüme yakın bölümleri Almanya´daki üniversitelerde okuyabileceğidir. Örneğin; İstanbul Üniversitesi, Tarih bölümüne yerleştirilen bir öğrenci, Studienkolleg´de sadece G veya S Kursuna girebilir. Başka bir kursta okumak isterse ilk sömestrin ilk ayında dilekçe sunması şarttır ama bu seferde öğrenciden diğer kurslarda verilen dersleri başarılı bir şekilde geçip geçmeyeceği sorulur. Bir diğer husus ise şudur: W Kursu´nu bitiren öğrenci yukarıda da değinildiği gibi sadece İşletme, İktisatgibi bölümleri okuyabilir ama Tarihbölümünü okuyamazlar. Bu sebeple öğrencilerin hangi bölümü okumak isteyeceği öğrenci tarafından kesinlikle bilinmeli ve ilk bir ayda diğer kurslara geçişleri için müracaatları şarttır.
NRW deki durum NRW yani Nordrhein-Westfalen (Türkçesi Kuzey Ren-Vestfalya) eyaleti hükümetinin almış olduğu bir kararla 2009 yılından itibaren eyalet sınırlarındaki Studienkolleg´ler kapatılacaktır. Alınan bu kararın ardından Kuzey Ren-VestfalyaEyaleti´ne bağlı ve Studienkolleg´lere sahip olan Aachen, Bonn, Kölnve Münster´deki öğrenci ve öğretmenler eyalet başkenti olan Düsseldorf´ta Hükümet Binası önünde toplu bir gösteri yaptı. Eyalet ve federal hükümetlerine protesto mektupları yazıldı ama karardan geri dönüleceği az bir ihtimaldir.
Kozmopolit Bir Kurum Studienkolleg´lere onlarca değişik ülkelerden gelen öğrenciler burada birbirlerinin kültürlerini tanımaktadırlar. Öğrenci ve öğretmenler burada şenlikler düzenleyerek değişik kültürlerin danslarını yaparlar ve değişik ülkelerin yemeklerini tadarlar. Bu ve buna benzer sebeplerden ötürü bu kurumlar Almanya´da kozmopolitkurumlar olarak tanınırlar.

Üniversite Harçları

 

Almanya, eğitim harçları bakımından yerine göre Türkiye den bile daha düşük bir noktada bulunmakta olup her dönem başında ortalama sadece [e]40-50 EUR harç ödenmesi gerekmektedir. Bu miktar da aslında harç olmayıp Öğrenci İşleri için bir Sosyal Katkı niteliğindedir. Dönem Bileti (Semesterticket) için de ortalama 175 Euro civarında bir tutar dönem başı ödenir. Çoğunlukla alınması mecburi olan bu biletle, üniversitenin bulunduğu bölgedeki bütün toplu taşıma araçlarından dönem boyunca ücretsiz yararlanılır. ABD, İngiltere, Avustralya vs. gibi harçların astronomik seviyelerde bulunduğu ülkeler karşısında Almanya bu yönüyle de öğrenci dostu bir ülkedir ve özellikle orta gelirli gençlerimiz için vazgeçilmez bir yurtdışı eğitim seçeneğidir. Bununla birlikte, son yıllarda Almanya da da paralı ve parasız çok sayıda master programı başlatılmış ve özellikle yabancı öğrencileri çekmeyi hedef almıştır. Bunların paralı olup olmadığını özenle araştırmanızı tavsiye ederiz. Paralı olanların ücretleri okuldan okula ve masterdan mastera farklı olabilmektedir. Bu bağlamda fiyatları yaklaşık 5.000 ile 15.000 EUR arasında değişmektedir. Bu tür paralı üniversitelerin büyük kısmı devlet üniversitesi olup yalnız küçük bir bölümü özel sektörce işletiliyor. Ayrıca son olarak 2005 yılında Federal Anayasa Mahkemesi tarafından eyaletlerin üniversite harçlarını artırmaları önünde bir engel bulunmadığı yolunda bir karar alınmıştır. Bu karar doğrultusunda her eyalet hükümeti, kendi eyaletindeki devlet üniversitelerinin harçlarını yükseltme yetkisine sahip durumdadır. Almanya daki son yıllarda devlet bütçesindeki açık nedeniyle pek çok eyalet hükümeti harçları dönem başına 500 ile 1.500 Euro arasında yükseltme kararı almıştır. Bazı eyaletlerde WS (Kış) 2006 / 2006 döneminden başlayarak dönem başı 500 Euro tutarında harçlar alınmaya başlanacaktır. Bazı eyaletlerde ise hala bu konuda bir mutabakata varılmış değildir. Bu nedenle okumak istediğiniz üniversitedeki harç durumunu en iyisi ilgili üniversiteden veya konuyla ilgili bir uzmandan ayrıntılı olarak öğrenerek bilinçli bir başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

Yüksek Lisans

 

Türkiyede lisans bitiren bir öğrenci Almanya da yüksek lisans(master) eğitimi alabilir. Aşağıda Yazılı olanları sizin teyit ettirmek için sorduğunuz çevrenizdeki bazı kişiler bilgisi olmadığı halde sırf kendilerini önemli hissettirmek için yalan yanlış yönlendirmeler yapabilir bu tür durumlarda o kişilerin yanında bizi arayın gerekli açıklamaları yapalım Almanya da Yüksek Lisansa devam etmeniz için ÜDS veya ALES mecburiyeti yoktur Mezuniyet notu 4 üzerinden 2,75 olan öğrenci bölümü veya yakın bölümlerde Almanya da bölümü bulunan 375 üniversiteden dilediğini seçerek yüksek lisansını yapabilir. Mezuniyet notu 2,75 altında olan öğrencilerse intibah dersi alarak Lisans denkliği sağlayıp Yüksek lisans yapabilir bu daha avantajlıdır çünkü çift lisans diploması almış olur. şu konu yanlış anlaşılmasın ki intibah dersiyle çift diploma almayı Lisans eğitimine tekrardan başlamak DEĞİLDİR.
Almanya da Master Almanya da yüksek lisans eğitimi seçkin bir kariyerin kapılarını açıyor! Almanya Prestijli üniversiteleri, mükemmel staj olanakları ve ücretsiz eğitimiyle dünyanın en ünivesiteleri arasındadır.

TOP